Tiesitkö nämä 3 asiaa heimosta?

Kirjastoheimossa osallistuminen on helppoa

Kirjastoheimossa osallistuminen on helppoa. Työskentelymuotoihin pääset vaikuttamaan osallistujana itse. Ne voivat olla esim. tapaamisia, työpajoja ja verkkotekemistä. Miksemme järjestäisi myös vaikkapa oppimispiknikkiä, lounasdiskoa, korttelikeittiötä tai tulevaisuustreffejä? Voit aina päättää itse, mihin heimon tekemisiin ehdit mukaan, mutta kannattaa muistaa, että heimoilu edellyttää sinulta aitoa motivaatiota ja halua osallistua. Kirjastoheimoa luotsaavat eteenpäin kirjaston työntekijät.

Tarjolla on kuusi eri teemaa

Kirjastoheimon tekeminen järjestyy kuuden eri aiheen ympärille. Mikä näistä tuntuu sinusta omimmalta? Katso heimoesittelyt ja hae mukaan!

• Toimistoheimo // Kaipaatko toimistoa kodin ja työpaikan ulkopuolelle, miten kirjasto voisi palvella paremmin etätyöskentelypaikkana?
  • Viestiheimo // Tiedätkö, mitä kaikkea kirjasto tarjoaa, tunnetko uudet palvelumuodot, kuinka kirkastaisit mielikuvaa kirjastosta?
  • Tarinaheimo // Miten tehdään kirjastosta paikka, joka elää ja hengittää tarinoiden ja kirjojen tahtiin, kuinka tuodaan paremmin esiin stadilaisten lukukokemukset?
  • Hengailuheimo // Riippumattoja rentoiluun, VR-laseja viihtymiseen, yhteisöllisiä häppeningejä? Kaipaatko kirjastoon lisää mahdollisuuksia hengailuun ja kohtaamiseen?
  • Skidiheimo // Kuinka kirjasto voisi huomioida paremmin stadin skidit ja miten se toimii koko perheen vapaa-ajanviettopaikkana?
  • Timanttiheimo // Palatko halusta päästä ideoimaan, miten tehdä kirjastosta vanhempien ihmisten entistä luontevampi oppimis- ja kohtaamispaikka?

Heimo haluaa liikuttaa sinua ja meitä

Joko päässäsi alkoi raksuttaa ideoita ja sukkasi pyörivät jaloissa kärsimättöminä? Oletko utelias kohtaamaan muita kaupunkilaisia ja katsomaan, mitä yhteisestä tekemisestä voisi syntyä? Ehkä elävämpi kirjasto, uusi kaupunginosatapahtuma, parempia palveluita, toimivampi kotikortteli, tapaaminen pormestarin kanssa, naapuruston tavaralainoja?

Onnistuessaan heimoilu ja dialoginen yhdessä kehittäminen on mieleenpainuva ja eikä se jätä ketään kylmäksi. Kuten eräs aiempi osallistuja kuvaa: ”Kirjaston työpajassa yhdessä muiden kaupunginosani ihmisten kanssa tunsin ensimmäistä kertaa olevani helsinkiläinen. Yhteisten kehittelysessioiden jälkeen oli aina kaikkensa antanut olo – hyvällä tavalla uupunut. Siisteintä oli se, että meidän kaupunkilaisten ideat otettiin niin kuuntelevasti vastaan”.

2018-06-06T08:44:43+00:00